לעזוב ולוותר על המידע הזה?? 

הירשמו כאן לקבלת ניוזלטר לאדריכלים ומעצבי פנים!


שם*
מייל
סלולרי

מתכון מקצועי למטבח מנצח

איך בוחרים חברת מטבחים? מה האתגרים בעיצוב מטבח כשר? והאם יש דבר כזה סגנון ישראלי? נפגשנו עם זהר סלע, מעצבת מטבחים (ורק מטבחים), לשיחה על האזור הכי אינטנסיבי וחם בבית.

זהר ספרי קצת על עצמך

שמי זהר סלע, אני נשואה לאלון ואמא של עמיחי, אביה, יאיר ואייל וייטב, גרה בנופי פרת , ואני מעצבת מטבחים. אני לא עושה גם מטבחים, אלא מעצבת שעושה רק מטבחים, מהרגע הראשון וכבר יותר מ- 13 שנים.

זהר סלע מעצבת מטבחים

 איך הגעת לתחום?

עיצוב תמיד דיבר אלי. עבדתי בהלבשה, בסטיילינג ובעיצוב חלונות ראווה וחיפשתי משהו שמשלב עיצוב ואנשים, כי אני מאוד אוהבת להשתמש בעיצוב כדי לעזור לאנשים.

מטבח זה הרי בעצם סוג של לגו. כשאני רואה את המכלול זה כמו חידה והפתרונות ישר עולים לי לראש.

למדתי עיצוב מטבחים וחדרי רחצה. בשנים הראשונות עבדתי כמעצבת באולמות תצוגה של נגריות וחברות מטבחים. עד שהחלטתי לצאת לעצמאות כדי ללוות את הלקוחות שלי בלי שום אלמנט של מכירה, בלי הגבלה של זמן, ובלי לשמור לעצמי את התוכניות.

בגלל שעבדתי עם הרבה חברות מטבחים ונגריות, צברתי ניסיון שמאפשר לי להתאים לכל לקוח את התוצר והשירות שיתנו לו את המענה המיטבי. למשל אם זוג רוצה לשלב במטבח אלמנטים מיוחדים ויצירתיים, לרוב נגריה פרטית קטנה תיתן פתרון יותר מתאים ממפעל גדול, שעובד עם קוביות. ובאותה נשימה גם אסביר ללקוחות שאולי נצטרך לשלם על זה, בלוח הזמנים וכד'…
יש גם עניין של חומרים ומחירים, יש לקוחות שחשוב להם שהמטבח יהיה ממותג יוקרתי.
כל עוד אין משהו שהוא ממש בגדר טעות, אני לא אומרת ללקוחות מה נכון או לא נכון, אלא רק מהם היתרונות והחסרונות של כל חברה או נגריה, כדי שהם יוכלו לקבל החלטה מושכלת.

לכל משפחה יש צרכים אחרים ואחד הטיפים שאני אוהבת לתת הוא שאפשר להקשיב לעצות של הסובבים, כולל הדודה שבדיוק עשתה מטבח לעצמה. אבל זה לא אומר שחייבים לקבל אותן.

למה בחרת להתמחות במטבחים?

כי זה המקום שיש בו את כל האקשן, חלל אחד בבית שיש בו את כל המורכבויות. כמות הצעדים שאנחנו עושים שם, כמות הפעמים שפותחים את המקרר ביום לעומת, למשל, פתיחה של ארונות בגדים, או מגירות הסכו"ם שעובדות קשה. במטבח גם יש שילוב של אש, מים, אבן, גז וחשמל שלפעמים עובדים במקביל.

בנוסף, המטבח היום הוא מרכז החיים של כל המשפחה, לא רק של מי שמבשל, הילדים אפילו עושים שם שיעורים. כשהילדים קטנים יש משמעות לחומרים והמידות, כשהם גדלים – לפעמים הם גם מתחילים לבשל, ויש פנסיונרים שהבילוי המשותף שלהם הוא לבשל ביחד.

למי השירות שלך מתאים? ומה לגבי פרויקטים שיש בהם כבר מעצב או אדריכל?

השירות שלי מתאים לאנשים שעומדים לשפץ מטבח קיים, ולאנשים שעוברים לדירת קבלן או לדירת יד שניה ורוצים לשדרג או להחליף את המטבח.

כשיש מעצבת פנים או אדריכלית בתמונה, הן מתכננות ומעצבות את המטבח, אבל לא תמיד הן יכנסו לכל העומק. חלקן מבינות את המורכבות ולכן יעשו רק תכנון ראשוני וילוו את הלקוחות לחברת המטבחים או לנגרייה שהן עובדות איתה בקביעות. אחרות מרגישות שיש להן את הידע כי הן עבדו כמה שנים באולם תצוגה.
ויש מעצבות ואדריכליות שעובדות איתי ונותנות ללקוחות שלהן את השירות שלי, כמומחית שגם חוסכת התרוצצויות בין ספקים. אנחנו מקיימות פגישה משולשת, אני מוסיפה את הידע שלי בתכנון מדויק, ואח"כ הן בוחרות את הצבעים והחומרים.  

בגלל שההתמחות שלי מאוד ספציפית, לצד השירות המלא אני גם מייעצת לאדריכלים ומעצבים, וגם מאוד אוהבת להעביר הרצאות, כיתות אומן או מאסטר מיינדס, על איך לתכנן מטבח לבד ולהימנע מטעויות. 

ואיך העבודה מול הנגריות?

כשלקוח מגיע בעצמו לנגריה או לאולם תצוגה, בתרחיש הטוב, הוא מקבל הצעת מחיר מפורטת. בתרחיש הפחות טוב יתנו לו רק סדר גודל של הסכום הכולל, כך שאם אח"כ הוא ירצה לעשות שינויים, הוא לא ידע מה תהיה העלות.

מעבר לחיסכון בזמן ובכיתות רגליים, אני עורכת עבור הלקוחות מכרז קבלנים ומציגה להם את ההצעות השונות באופן שמאפשר להם באמת להבין מה כל ספק נותן, ולהשוות בין תפוחים לתפוחים.
הלקוחות לא מתארים לעצמם כמה הבדלים יש בין ההצעות השונות. למשל לגבי הדד ליין. יש חברות מטבחים שסופרות מיום החתימה, כאלו מההורדה לביצוע או מהתשלום.

אני נותנת לנגריות ולחברות המטבחים תוכנית בסיס אחידה ומבקשת מהן לפרט לי בהצעה את החומרים, זמני האספקה, האחריות וכל האותיות הקטנות כמו האם זה כולל מע"מ, מדידה, הובלה והרכבה או מתנות למיניהן.

בסיום התהליך הלקוחות מקבלים סיכום כתוב שמפרט בצורה פשוטה את המחירים, היתרונות והחסרונות של כל הצעה. כשהמחיר והמפרט דומים אני לא אכנס לפרטים, אבל כשיש הבדלים כמו למשל פרזול איכותי מול פרזול זול, אני אציין את זה.

טיפ לגבי המפרט. כשמדובר בדירה להשקעה שתושכר, הרבה אנשים רוצים לחסוך וזו אחת הטעויות הנפוצות, כי דווקא כשיש שוכרים, צריך את החומרים הכי חזקים שיחזיקו שנים בלי תקלות. אפשר לחסוך למשל עם חזיתות פורמייקה אבל לדאוג שהיא תהיה איכותית. 

מה שלבי העבודה? את מלווה גם לבחירת השיש והאביזרים הנוספים?

הסלוגן שלי זה מההתחלה ועד הקפה, שאותו הלקוחות כבר מכינים לי במטבח החדש. אנחנו מתחילים מתכנון של המהות והמורכבות, בוחרים ספק ואח"כ יורדים לרזולוציה של ביצוע – בחירת חומרים, גוונים, ידיות ושיש. בשלב הבא מתאימים חיפוי קיר, כיסאות וגופי תאורה. קורה שגם חודשיים אחרי שהמטבח כבר מוכן, הלקוחות עוד מתייעצים איתי על מתלה המגבות והנטלה (לנטילת ידיים).

עד כמה הסגנון שלך נוכח ומשפיע?

אני מכניסה את הראייה העיצובית שלי, אבל המטבח הוא של הלקוחות. המקום שלי הוא להבין מה הסגנון שלהם וליצוק אותו פנימה.

כדי להבין את הוייב והאווירה שהלקוחות רוצים, אני מגיעה אליהם הביתה ומבקשת שיכינו תיקיית פינטרסט עם תמונות של מטבחים שיפים בעיניהם, גם אם זה רק ברמה של גוף תאורה או כיסאות שמצאו חן בעיניהם. המטרה היא לא להעתיק מטבחים מהרשת, אלא לקבל ההשראה כדי ללקט ולדייק את העיצוב והחומרים לסגנון שלהם. הסגנון שלי לא רלוונטי לתהליך, אבל אני אדאג שהמטבח תמיד יהיה יפה. 

ומה קורה כשהמטבח הוא חלק משיפוץ כולל?

אם זה שיפוץ כולל, אני אהיה גם בתמונה הגדולה, אמנם לא בבחירת הספות, אבל כן נדבר על שבירת קירות ובחירת ריצוף, גופי תאורה וכיסאות. 
הרצפה למשל משפיעה על האווירה של כל הבית. אז אם הולכים על מראה בטון קר או על פרקט עץ, צריכים לדאוג שהכול ידבר בשפה נעימה. 

מה היה המטבח הכי מיוחד או מרגש שעיצבת?

היו לי כמה זוגות קצת יותר מבוגרים ששיפצו את המטבח הקיים שלהם, והיה מאוד מרגש לראות את התדהמה שלהם מהפער בין מה שהם יכלו לדמיין, לבין מה שהצליח להיכנס לאותו חלל.

היה לי גם זוג שהמטבח בדירה הקודמת שלהם הכיל המון פונקציות, אזורים נפרדים של חלבי ובשרי, אחסון מאוד גדול לפסח, ועוד היה צריך להוסיף גם מכונת כביסה ומייבש. השתמשנו גם בשטח המרפסת והצלחנו להסתיר את כל המסה המכוערת כך שהכול היה פתוח. בהתחלה הם חשבו  שהמטבח קטן, אבל הוא יצא גדול מאוד, מרווח והכיל את כל מה שהלקוחות ביקשו.

באחד מהפרוייקטים המאתגרים  שלי הלקוחה רצתה מטבח שהיא קראה לו "שמרני". היא נצמדה למה שמוכר לה, אבל גם הבינה שזה מיושן ולא יראה טוב. בסוף יצא מטבח במראה עכשווי של 2024, אבל בסגנון שהוא אלגנטי, לא מודרני, עם עץ אגוז עשיר, גוון אפרפר, ופרופורציות וידיות קלאסיות.

הרבה פעמים האתגרים באים ממקום של פתרונות כשרות. כדתייה שבאה מרקע דתי, אני צוחקת שאם הלקוחות יאמרו לי מה "השולחן ערוך" שלהם, אני אדע איזה מטבח לתכנן להם. היה לי זוג מקסים, חסידים אמריקאים בסקאלה המחמירה, עם מטבח קבלן הכי סטנדרטי של 3.5 * 3.5 מטר. הפיצוח היה פשוט תענוג גדול. הצלחנו ליצור גם כיורים באזורים נפרדים, גם הפרדה של שיש, כיריים כביכול כפולים, ועמידה באילוץ ההלכתי ששני התנורים לא ימוקמו אחד מעל השני.

יש גם אתגרים עיצוביים כמו לקוחות שרוצים מטבח בסגנון אמריקאי, שבו זרימת העבודה היא בכלל לא פונקציה, ואז נדרש להתאים את התכנון לפרקטיקה הישראלית של הרבה מאוד בישולים וארוחות משפחתיות.

יש דבר כזה "סגנון מטבח ישראלי"?

אני חושבת שכמו בקולינריה הישראלית, גם אם הולכים על סגנון מסוים, הוא תמיד יהיה עם טוויסט אקלקטי ישראלי. אצלנו הכל זה שילובים ומיקסים, אפילו השפה שלנו היא תערובת, כמו "יאללה ביי". לקוחות יכולים לבקש מטבח בסגנון מודרני ומהר מאוד נבין שאנחנו משלבים גם עץ, או שאוהבים סגנון כפרי אבל רוצים גם מדף צף מינימליסטי שחור. אז זה לא באמת בדיוק לפי הגדרת הסגנון, אבל זה הכי ישראלי.

אילו חידושים עומדים להיכנס לשוק?

רוב החידושים הם בחומרים ובשילוב חומרים מאוד מפותחים באלמנטים כמו חיפויי קיר.
החומר החזק עכשיו זה אקריל, יש לו כל מיני ורסיות, עמידות טובה והמון אופנים של יישום.

חידוש נוסף זה חיפויי הקיר מהפולימרים שמאפשרים ליצור טקסטורות ומרקמים על משטחים שונים, משטחים שתואמים לחזית או משולבים בה, אי שהוא כמו קובייה שנראית אותו דבר מכל הכיוונים ועוד.

מאוד אופנתי עכשיו חירוץ. יש חומרים שזה כבר בא מובנה, כפלטות שלמות של פולימר שמדמה לייסטים, או  פולימר שמדמה עץ פורניר או פורמייקה.

גם הקו המעוגל עושה עכשיו קאמבק, אני מרגישה שזה טרנד שיחלוף. העץ שכבר הרבה זמן איתנו יישאר, כי הוא חומר טבעי, לצד חומרים כמו אבן קיסר ודקטון שתהליך העיבוד שלהם הפך לירוק יותר. 

זהר סלע- ליווי אישי בעיצוב מטבחים

"מההתחלה ועד הקפה"

טלפון: 050-3730100

מייל: zoharkitchen@gmail.com

עוד מידע מקצועי שיעניין אותך

השאירו לנו הודעה
נחזור אליכם בהקדם!

 לעזוב ולוותר על המידע הזה??

הירשמו כאן לקבלת ניוזלטר לאדריכלים ומעצבי פנים!