קצת על ההיסטוריה של MIPROJECTS
אודות
אודות MIP
החברה הוקמה בשנת 2015 ושמה לעצמה ערך עליון לייצר תרבות בנייה בארץ בה תהליכי הבנייה הופכים קלים באמצעות כתב כמויות ופיקוח ולפעול בשקיפות מלאה בין כל הנוגעים בפרויקט: לקוחות, קבלנים, אדריכלים, מעצבים, אנשי מקצוע, וספקים.
אנו מלווים אנשים בפרויקט הגדול בחייהם – בניית ביתם, ועושים זאת בהנאה ובשקט נפשי וזאת עד לקבלת המפתח לבית חלומותיהם ולא פעם גם לאחר מכן.
כל פרויקט שלנו מתחיל בהערכה תקציבית, דיוק התכנון, בניית תקציב אל מול כתב כמויות המתעדכן בזמן אמת. בשטח אנחנו מבצעים פיקוח באתר הבנייה תוך הקפדה על עמידה בזמנים ואיכות מול הביצוע.
באופן זה, אנו יודעים לצפות בעיות מראש, לחסוך ממון רב ללקוח ולנהל כל פרויקט בעמידה בזמנים ותקציב נתון, במינימום חריגות.
החזון שלנו
" ללוות אנשים בפרויקט הגדול בחייהם- בניית ביתם, ולעשות זאת בהנאה, בשקט נפשי עד לקבלת המפתח לבית חלומותיהם."
הצוות שלנו
תומר משעול – בעלים ומנהל
אפרת נידם – מנהלת משרד
גולן חבה- מפקח בנייה
השאלות והתשובות הנפוצות ביותר
שאלות ותשובות
העניין פשוט. לכל אחד מאיתנו יש גבול לתקציב 200,000 או 4,000,000.
בפרוייקט שיפוץ או בנייה, ישנם מרכיבים רבים, לכל אחד מהם מוצמד תג מחיר והבעיה היא שהסכומים מצטברים ומצטברים ומצטברים ואנחנו לא שמים לב ופתאום חרגנו, וחריגה יכולה בקלות להגיע ל-40-50% מהתקציב שעליו חשבנו אם לא הכנו אומדן תקציבי.
התעמקות מראש בכלל הפרטים מאפשרת תמונה כוללת של העלויות, ואומדן תקציבי מאפשר לדעת בסבירות גבוהה למה צריך להתכונן, לדוגמה: ברמת האדריכל וההיתר, היטל השבחה, וברמת הקבלן רשימה גדולה של דברים שאינם כלולים בהצעה ויתגלו בהמשך. אומדן תקציבי מקדים את ההבנה על ההוצאות הצפויות ומכין אותנו לקראת הבאות.
מי יכול להכין אומדן תקציבי?
אדריכל
מפקח
קבלן
מישהו בעל ניסיון בביצוע, ולא מספיק שכן או חבר שבנה פעם אחת – כי הניסיון המצטבר יכול להציף עלויות שנכונות למקרה שלך ולא למקרים אחרים.
אנחנו ב- MIP מספקים שירות של אומדן תקציבי, כולל פעולות המשך ללקוח שמאפשר לו לדייק את האומדן בהמשך הדרך לפי העדכונים שנוצרים עוד בשלב התכנון.
לאנשים שלא עוסקים בתחום הבנייה, אין את היכולת לדעת מכל הנתונים הקיימים ברשת מה מתאים לפרוייקט שלהם ומה לא, זה כמו לתת לנהג מירוצים להיות קברניט של ספינה. אין לו מושג בזה והוא עלול לקבל החלטות שיגרמו לטביעה של הספינה.
נושא חשוב לא פחות הוא שישנם דברים שצריך הביא בחשבון שאינם קשורים לעבודות הקבלן באופן ישיר, רכישת גופי תאורה, התקנת גופי תאורה, השפעה של גודל אריחים על עלויות היישום שלהם, מיזוג, אזעקות, מצלמות, שער כניסה, סורגים, וילונות, ריהוט, ארונות ונגרות חשמל חכם… וזה רק על קצה המזלג.
כשיוצרים אומדן תקציבי מבינים באמת מה עומד לקרות, ואם יש אי וודאות יש דרך לבדוק אותה מבעוד מועד.
ללא אומדן תקציבי לעיתים מסיימים את הפרוייקט כשאין תקציב לריהוט ונכנסים לבית ריק, והסטטיסטיקה מראה כי בונים ומשפצים מגיעים לעתים לחריגה של 50% מהתקציב כי הם נתקלים בהפתעות בדרך, ובדיוק מכיוון שהמידע קיים באינטרנט, ולא יודעים מה מתאים למקרה שלי ומה לא – זאת הסיבה שצריך קברניט מנוסה שידע לכוון ולהדריך אתכם לחוף מבטחים.
בדיוק כמו שעולה טיול לחול או כמה עולה לקנות רכב
יהודי משיב תמיד בשאלה:
מה הגודל?
מהם פרטי הגמר?
עלויות לקבלן או כלל העלויות?
מיקום של המבנה בארץ?
מיקום המגרש ביחס לכביש?
אנסה להשיב בכל זאת.
נכון לשנת 2021 מהמחירים שאני מכיר עומדים על עלויות של 11,000 שח למ"ר זה כולל עד מפתח: מתכננים ובהם אדריכל, מהנדס, קרקע ועוד, קבלן, בדיקות לרשויות, ספקים, רכישות, פיקוח מטבח, אלומיניום נגרות פנים ועוד.
כמובן שהמחיר יכול להשתנות אם מגדילים פתחים, אם בוחרים מטבח יקר יותר, חימום תת רצפתי או שאב רב, אזעקות, מצלמות, חשמל חכם, עם או ללא מרתף, גודל המגרש, גינון, עצים בוגרים או שתילים, וילונות, נגרות פשוטה או מושקעת יותר, מדרגות בטון או פלדה…
אני יכול המשיך בלי סוף.
כבר שמעתי על אנשים ששמעו על מחיר של 5000 שח למטר (שלא לדבר על 1000$ רחמנא ליצלן)
הם לא ידעו לומר לי האם זה כולל:
מע"מ
מיזוג או סוג מיזוג
איזה חלונות
חיפוי קרמיקה עד לגובה הדלת או עד לתקרה
איזה אריחים
מה גודל המטבח ובאיזה גימור
אילו דלתות פנים?
גם המחיר שנקבתי בו בהתחלה הוא רחוק מלהיות מדוייק, יש לי לקוח שהעלות לשיפוץ 108 מ"ר הגיע ל 3,000,000 שח וזה אומר 28,777 ₪ למ"ר לעבודות גמר בלבד. אין סוף לדבר.
זה מורכב להשיב בכמה משפטים אבל אנסה לתת תמונה רחבה:
לסיים רכישות לפני תחילת העבודה לרמת הבורג: גופי תאורה, אלומיניום, דלתות פנים וכניסה, ריצופים, חיפויים, ברזים, מטבח, שיש, אדני חלונות נגרות פנים, סורגים…
הכנת כתב כמויות והצמדות אליו בתשלומים לספקים השונים.
בחירת קבלן (הפנייה למאמר בנושא)
פיקוח וניהול הפרוייקט (הפנייה למאמר בנושא)
בתים פרטיים נבנו ויבנו ללא פיקוח לאורך השנים שעברו, ויבנו גם בהמשך.
ישנם מספר דברים שכדאי לך לדעת, שיאפשרו לך לקבל החלטה האם כדאי לשכור שירות של מפקח בנייה, ואמנה מספר מוצרים שאנחנו בחברת MIP מספקים כחלק מתהליך של ניהול ופיקוח בנייה:
- הכנת כתב כמויות: זהו מסמך שהופך את התוכניות לטבלה של מילים ומספרים, שכוללת בתוכה את כלל המלאכות הדרושות לפרוייקט שלך, כתב הכמויות מאפשר לך כלקוח לדייק את אומן ההוצאות הצפויות ולהבין מה נדרש מהקבלן ומהם הרכישות שלך כלקוח.
כתב הכמויות מאפשר דבר נוסף ברמת הצעות המחיר: כל הקבלנים מתייחסים לאותם פרמטרים, וללא כתב הכמויות עליהם להוציא נותנים מהתוכניות, וכאן יש מקום לפרשנות, וכל קבלן יוכל לומר שישנם דברים שלא מופיעים בתוכניות ויש להם עלויות (הם צודקים – אנחנו מתייחסים גם לדברים שלא רואים "מתחת לטיח" וחושפים את העלויות האלה כדי שלא תגלו אותם בהמשך בצורת עלויות שלא ידעתם שעומדות לבוא) ומכאן שיש שונות גדולה בין הצעות הקבלנים, בנוסף הקבלנים מוסיפים מקדם ביטחון כדי שלא יצטרכו לספוג עלויות והדבר מעלה לכם את המחיר.
לקוחות שלנו שעבדו עם כתב כמויות, המלצנו להם לשמור 15% מהעלויות במקרה של שיפוץ או 10% במקרה של בנייה חדשה, בשני המקרים מעולם לא הגענו לזה, ובנוסף ישנם כמה לקוחות שהחריגה עמדה על 1% בלבד.
- השוואת הצעות מחיר בין קבלנים ובחירת קבלן – הוא שלב משמעותי בהצלחת התהליך, לרוב לקוחות שאינם מתחום הבנייה ומכאן "לא דוברים את השפה" יקבלו הצעות מחיר מכמה קבלנים ויקבלו החלטה על סמך המחיר ויכולת השיווק של הקבלן, בכלל זה עלי לציין שבכל תהליך של היכרות בהתחלה יש יותר השקעה בקשר, ולאחר מכן זה פוחת בדיוק כמו בזוגיות. ולכן לפני החתימה על ההסכם יגלה הקבלן יותר גמישות ולאחר מכן כל שינוי יהיה בתוספת תשלום.
לנו ב MIP יש משנה סדורה בדיוק איך עושים את ההשוואה ומה הפרמטרים לבחירת קבלן, ולכן מאפשרים ללקוחות שלנו להשתמש רק בחלק זה של כתב כמויות ומכרז קבלנים גם אם לא בוחרים להשתמש בשירותי הניהול והפיקוח שלנו.
- פיקוח על הבנייה: זה אומר בגדול להגיע לבדיקת נושאים מסויימים שמבוצעים בשטח ולאשר אותם, אך אינו כולל ניהול של לוחות זמנים תשלומים ובעיות שנוצרות לעיתים מול הקבלן.
- ניהול הפרוייקט: יכול להתקיים במגוון אפשרויות אחת מהן הוא פגישה שבועית בשטח או במשרד עם המתכננים והקבלנים ובדיקת ההתקדמות ופתרון בעיות שצצות.
- ניהול והפיקוח משלב בין שני הנושאים האחרונים.
- מפקח של MIP מאפשר לך להמשיך ולעסוק ביום יום שלך.
- לאדם מן השורה אין את הכלים והידע להתמודד עם שאלות שעולות תוך כדי עבודה, ואצלנו אנחנו יודעים לפתור אותה לפני שהן עולות.
לסיכום אם אוכל לענות על שאלתך – לטובתך כן, בפועל יש הצלחות ללא מפקח, ויש כישלונות מרים כמו יציקת רצפה גבוהה מהמתוכנן ב 20 ס"מ בשיפוץ מבנה ישן שגרם לבעייה בגובה בדלתות ובחלונות, וזאת רק ההתחלה.
ראשית התנהלות בבניין יש לה את הדינמיקה משלה וצריך להיות "דובר השפה" כדי שיהיה אפשר להימנע מבעיות, אני מבין מהשאלה שמדובר בתמ"א 38 ולכך אתייחס בתשובתי, בפרוייקט שנקראתי לסייע בו מאחר ולא היה מפקח מטעם הדיירים נתקלתי בדברים הבאים:
בעיות בחיפוי אבן ובכלל זה בעיות עם אדני חלונות בשיפוע לא מתאים שהחדירו מים פנימה
צנרת חסרה לניקוז מרפסות
חוסר באיטום במרפסות
בעיות גובה בין ריצופים של דירות שיצרו מכשול בכניסה לדירה.
אי עמידה במפרטים – המזמינים לא קיבלו מה שמגיע להם.
והסברים של הקבלן לאחר ביצוע שבעצם מסביר למה לא ניתן לשנות (כי הוא יצטרך להכניס את היד לכיס כדי לתקן)
במידה והיה איש מקצוע שמלווה את הפרוייקט לפני תחילת הביצוע, חלק ניכר מהבעיות היו נחסכות.
יהודי טוב משיב בשאלה:
השאלה מה הצרכים שלכם?
ישנם מספר מצבים ואנסה לכסות את כולם:
- ברוב הפרויקטים שחברת MIP מנהלת, מספיק פעמיים עד 3 פעמים בשבוע (יום כן ויום לא). יחד עם זאת אם צריך יותר מעולם לא הגבלנו את כמות הביקורים – המטרה לקדם את הפרוייקט. ובהקשר זה ישנם שלבים שבהם ביקור אחד בשבוע יספיק ולכן מסתכלים על הפיקוח כמשהו כללי ולא מודדים לפי ביקור – שכר חודשי.
- בפרויקטים אחרים שבהם ישנם פרטים רבים, וכמות ספקים גדולה יותר (מעבר לקבלן הראשי ועוד 3-4 ספקים) שמצריכה ביקורים תכופים יותר, קובעים אותם מראש, ובעקבות זאת נוכחות המפקח גדלה וכך גם התגמול.
- לתשומת לבכם, הפיקוח על העבודה אינו מסתכם בביקורים בשטח בלבד. ישנם היבטים נוספים שאינם מבוצעים בעת הביקור כמו: תאומים עם ספקים וקבלנים, אישור חשבונות לקבלן, בדיקת תשלומים לספקים ומועדי התשלום, דחיפת הקבלן קדימה לעבר הפעולות הבאות, ובכלל זה בדיקת איכות השלב שעומד להסתיים.
שולחים אתכם עם מסמך המכיל את כל המידע שאתם צריכים ועם רשימת מטלות גדולה שעליכם לבדוק כדי להשלים את התמונה הכוללת ולהגיע לדיוק.
אם הכנת כתב כמויות (הפנייה למאמר בנושא) אני ממליץ להכין 15% לתוספות במקרה של שיפוץ או 10% במקרה של בנייה.
בשני המקרים לא הגענו לזה מעולם וזה אומר שיישאר לכם תקציב לדברים שחשבתם שלא תצליחו להכניס.
אם אין לכם כתב כמויות, אתם עלולים להגיע ל 40-50% חריגה.
מאוד תלוי מה עושים בשיפוץ. אם מדובר בשיפוץ כללי אז כן, זה לא שונה מפרויקט גדול, זה רק יהיה קצר יותר בזמנים, ואם העניין הוא שיפוץ שירותים בלבד, פחות.
בשני המקרים מזמינים אתכם לפגישת ייעוץ בעלות זניחה לעומת הערך שתקבלו ממנה
הפנייה למאמר כתב כמויות
הפנייה למאמר פיקוח בנייה
למיטב ידיעתי אנחנו סבירים בשוק, תכלס השאלה מה אתם מצפים, אנחנו יודעים לתת מניסיוננו מספר דברים שמבחינתנו חשובים להצלחת הפרוייקט שלך:
חילוץ הכמויות מהתוכניות
הוספת מלאכות שאינן מופיעות בתוכניות (מקטין תוספות בהמשך וחוסכות לכם משמעותי מעבר לעלות של הכנת כתב כמויות)
בדיקת התוכניות בעיניים של מפקח שמגלה טעויות תכנון לפני שהן קורות בשטח ומעכבות את הביצוע
חוץ מזה:
ניסיון
בעיות בין תכנון לביצוע – המתכננים לא תכננו עד הסוף דברים שלא יכלו להעלות על דעתם בזמן התכנון.
בעיות בעת הביצוע כמו טעויות אנוש או חוסר מקצועיות.
בדיקת איכות של ביצוע: נתקלתי בצינורות מזוייפים של חברה מפורסמת שסופקו לשטח והקבלן בחליף את כולם.
חוסר תאום בית תוכניות
מניעת קבלת החלטות של הקבלן בשטח על דעת עצמו וקביעת עובדות שנשארים אתכם לכל החיים במקום לשאול את המתכננים או המזמין.
קבלך חלקיות עבודה בשלבים שונים: לאלומיניום יש שלב שנקרא משקוף עיוור, ההתקנה של הפרט הזה שלא רואים (לכן נקרא עיוור) קוחע את מיקום המסילות של התריס ולא פעם את מיקום החלון לעומת החלל שבו הוא נמצא, לרוב הקבלן יאמר לכם שהוא התקין משקוף עיוור וזה שלב תשלום ואתם תראו בעין שיש משהו על החלונות ופשוט תשלמו לו, אם הוא לא מתואם עם הטייח, את הבעיות שזה יוצר, תגלו במקרה הטוב כשהבית גמור ובמר הרע רק אחרי שתגורו בבית כמה זמן.
זה קיים בכל השלבים של הבנייה:
בטון
בלוקים
איטום
נגרות ומסגרות
מסגרות
אינטלציה
חשמל
טיח
ריצוף וחיפוי
צבע
גז
מיזוג
פרגולות
עבודות גבס